אדוה ליואנו-ג׳וסטו

יועצת משפטית פנימית, חברת HP ונשיאת ACC ישראל

יועמ"שים כהורים לילדים

אנחנו כבר במהדורה שנייה של ערך זה, אז מפאת קוצר היריעה, רק אסביר שה'רקע הרלוונטי' שלי לגיבוש עקרונות מנחים בנושא מבוסס על קרוב לשני עשורים בייעוץ המשפטי הפנימי, מתוכם כתריסר תוך כדי גידול תאומות, נשואה באושר אבל לרופא (והמבין יבין).

1. אי אפשר הכל. צריך לקרוא לילד (pun definitely intended) בשמו – גיבורי על יש רק בסרטים. במציאות – עלייך להחליט היכן את מוותרת לעצמך. ייתכן שתוותרי על שעות שינה; ייתכן שתוותרי על הקידום בשנים הקשות יותר (ללא קשר לגילאי הילדים – זה מאד אינדיבידואלי); וייתכן שתוותרי גם בחזית הילדים – יהיו מסכים, יהיה ג'אנק פוד ולפעמים הכל ביחד.

2. זה בסדר לוותר קצת לעצמנו. כולנו בני אדם. וזה לא פשע לרצות להיות חלק מהחיים של הילדים שלנו.

3. ניהול זמן… אנחנו סופר יעילות ומתקתקות ואחד מיתרונותיה הגדולים של הפרופסיה הוא הציפיה לתפוקות ולא לתשומות. הזמן שלך הוא המשאב מספר אחת – והוא בהגדרה במחסור. למדי לנצל כל דקה עד תום, בעבודה ובבית. להלן טיפים: #1 – כמעט לכל תוכנה במחשב יש אפליקציה סלולרית מקבילה. הסלולרי – our best frenemy; #2 – אוזניות טובות לסלולר. תודי לי אח"כ; #3 – ברוב הארגונים מעבירים סדנאות לניהול זמן. ידע זה כוח ותמיד אפשר ללמוד משהו. תירשמי לסדנא כזו ותראי שתפיקי תועלת. ואם אין – דברי עם משאבי אנוש. ואם גם זה לא יעזור – דברי איתנו ב-ACC ונראה מה אפשר לעשות.

4. ניקוי רעשים. בחרי לעצמך איזה "רעש" לנקות. טיפ #1 – אונליין. It’s a thing. אולי זה יקר יותר מרשת הדיסקאונט אבל כאמור הזמן הוא המשאב שבמחסור ואונליין הוא לפעמים ההבדל בין סיבוב של שעתיים בסופרמרקט לעומת פחות מ-10 דקות באפליקציה; טיפ #2 – איך אפשר בלי (אנחנו ב-2024 שומו שמיים!) – AI – תלמדי להשתמש בכלים האלה (אני גם עוד לומדת) במסגרת העבודה השוטפת.

5. מידה ומידתיות. שחור או לבן יש רק במדי בית המשפט. בעמנו אנו חיים. פרופורציה והאפור הם לחם חוקנו, ואין סיבה לא ליישם זאת בחיים האישים ובוודאי בשילוב עם החיים המקצועיים.

6. תוספת מיוחדת לשנת 2024 – חרבות ברזל. לא ניתן להתעלם מהפיל שבחדר. ולאחר שתלי תילים של מילים כבר נאמרו, ועוד תאמרנה, אני אוסיף רק – חמלה. חמלה לעצמך, כי אולי החצי השני נקרא לשירות מילואים על כל הכרוך בכך; כי אולי המצב העסקי בחברה "אינו מזהיר" והעתיד מטריד; כי אולי חס וחלילה את או מישהו קרוב אלייך נפגע בצורה כזו או אחרת. אז זה בסדר גמור לכעוס ולבכות ולצעוק ופשוט לשאוף להרגיש חמלה לעצמך. מגיע לך.

פרק זה פונה לנשים וגברים כאחד. השימוש בלשון נקבה נעשה מטעמי נוחות בלבד.