הכר את ה FLEX.png 11

ישבנו לשיחה פתוחה עם אחד מעורכי הדין היותר פעילים אצלנו ב LawFlex, עו"ד עופר זהבי,  בה הוא סיפר לנו על מסלול הקריירה (המאוד מרשים!) שלו כעורך דין, על איך הצליח לגייס לקוחות משמעותיים בתור עורך דין עצמאי דווקא בסגר הקורונה ובמהלך טיול באירופה עם משפחתו, וכמובן על העבודה עם LawFlex בשנים האחרונות.

Artboard 8

ספר לנו קצת על הקריירה המשפטית שלך מתחילת הדרך כשכיר ועד להחלטה לצאת לעצמאות

למדתי באוניברסיטת חיפה משפטים ולימודי אסיה (כולל לימודי השפה הסינית) ולכן חיפשתי משרד מוביל העוסק בתחום המסחרי עם עסקאות בינלאומיות, בו יהיה לי ערך מוסף. התקבלתי למספר משרדים מה TOP TEN, ובחרתי להתמחות במשרד שהכי התחברתי אליו: גרוס, חודק, קלינהנדלר, הלוי, גרינברג ושות' (היום משרד גולדפרב גרוס זליגמן). לאחר ההתמחות הציעו לי להישאר כעורך דין והמשרד היה לי לבית (ראשון, לא שני) במשך כמעט עשור. בתקופה הזו למדתי המון וטפלתי בעסקאות מורכבות ומגוונות, גיוסי הון לצד טיפול שוטף בחברות הייטק. לאחר מספר שנים כעורך דין מוביל במחלקה (בה שימשתי כמנטור לעורכי דין צעירים ולמתמחים) החלטתי שאני צריך שינוי והבנתי שלהישאר במשרד כשותף (או לעבור למשרד דומה) הוא לא הדבר הנכון עבורי. למזלי, היו לי מספר חברים טובים, ותיקים ממני, שכבר קודמו לשותפות, עברו למשרד אחר, עברו לכהן כעו"ד בחברות מובילות ופתחו משרדים עצמאיים. דבר זה כמובן הקל עליי ונתן מענה לחששות שעלו לקראת שינוי כל כך משמעותי ובעיקר היציאה מאיזור הנוחות.

עם היציאה לעצמאות, היה לי ברור שאני אמשיך לתת שירות מצויין ללקוחות בתחומים בהם יש לי ניסיון רב וערך מוסף ללקוח, בעיקר: הסכמים מסחריים, מיזוגים ורכישות, גיוסי הון, ליווי של סטארטאפים משלב ההקמה (ואפילו עוד קודם), דרך גיוסים, טיפול שוטף ועד מכירה או הנפקה.

מה היה הגורם העיקרי שהביא אותך לצאת לעצמאות ולהתחיל בקריירה כעורך דין פרילנסר?

מדובר בתמהיל של גורמים ובתהליך התבגרות אישית ומקצועית. אפילו אם יישמע כקלישאה – היא נכונה: לא הייתי עושה זאת ללא הדחיפה והעידוד מאשתי, הוריי והחברים הקרובים. יצאתי ממקום מאוד נוח בו טפלתי בלקוחות הגדולים ביותר במשק וערכתי עסקאות בסדר גודל של מיליארדים רבים. לצד זאת, זכיתי להערכה מתמדת מצד שותפות ושותפים בכירים מאוד במשרד ונהניתי מתנאי העסקה כמקובל במשרדים הגדולים.

עם זאת, כשמקבלים שכר גלובלי ריבוי השעות מפחית משמעותית את השכר פר שעה. זה אחד הדברים שמתסכל שכירים רבים במשרדים הגדולים. כעצמאי, אני מתוגמל על כל שעת עבודה, בוחר באלו תיקים לטפל וגם את היקף השעות שאני מעוניין לעבוד.

ספר לנו מעט על חיי היומיום שלך כעורך דין פרילנסר

אני מרגיש שקיימת גמישות גדולה וזה נוח לי לאזן בין עבודה וחיים אישיים (דבר שהוא מאוד מאתגר במשרדים הגדולים). אני מתמקד בנושאים שמעניינים אותי ולא מתבייש להגיד "לא" לפרוייקטים שפחות מעניינים אותי או שהמחיר נמוך עבורי. יתרון נוסף הוא שאני יכול לעבוד מהבית או מהמשרד ואפילו מחו"ל אם אני מעוניין. את החיבור לאחד הלקוחות הגדולים שלי עשיתי במהלך טיול משפחתי בחו"ל בזמן שבארץ היה סגר. אני זוכר את שיחת הוידאו הראשונה עם הלקוחה לגבי הפרוייקט הגדול: בעודי מטייל בעיירה ציורית וחושב לעצמי כמה דחוף לחזור לארץ בעוד שהלקוחה אמרה לי שמבחינתה אני יכול להישאר באירופה ולעבוד משם. זה היה מאוד מפתה ושונה ממה שהכרתי עד כה. עם זאת, צריך לזכור שמדובר בעסק, ולכן אם לא נעבוד או נתפתה לטפל בשגרת הבית או לטייל אז לא תהיה הכנסה. לכן אני חושב שהעצמאות הזו מתאימה לי: יש לי את המשמעת העצמית לדעת מתי לעבוד קשה ומתי אפשר קצת לנוח או להתעסק בדברים אחרים. בנוסף, כנותן שירות מקצועי ואישי עדיין צריך להיות זמין ללקוח ולצרכים שלו.

איך השפיעה מגיפת הקורונה על כל זה?

אני חושב שכמו בכל המשק, הייתה תקופה ראשונית של הלם וחוסר ודאות, אבל די מהר החיים נמשכו והעבודה המשפטית נדרשה. אשתי שכירה בתחום חיוני (ביוטק) וזה היה מאוד נוח שיכולתי להישאר בבית עם בנותיי במשך תקופה ארוכה בלי לתת דין וחשבון למעסיק, לצד שמירה על רמת הכנסות נאותה ועבודה מהמשרד ומהבית בלילות ובסופי שבוע על מנת לתת מענה לכלל הלקוחות.

איך הכרת את לאופלקס לראשונה? ואיך העבודה מולם בפועל?

הכרתי את זוהר פישר, מייסד לאופלקס, בכנס שיווק של לשכת עורכי הדין שנכחתי בו עם יציאתי לעצמאות. זוהר הרצה בכנס ומהר מאוד התחברנו. לאופלקס מפנה אליי לקוחות מצויינים בתחומים בהם אני עוסק. בין היתר, הופנו אליי על ידי לאופלקס יזמים, משרדי עורכי דין, חברות קטנות וגדולות ואפילו תאגיד בינלאומי ענק. קיימים פרוייקטים ארוכי טווח בתמחור שעתי, ריטיינרים ועסקאות ענק בינלאומיות (בשנה האחרונה טסתי מספר פעמים לאירופה לפגישות משא ומתן מטעם לקוח). ההתנהלות מול לאופלקס מאוד נוחה ונעימה. תמיד יש לי למי לפנות בלאופלקס ולהתייעץ לגבי תמחור והתאמה לפרוייקטים השונים.

מה דעתך על מהפכת הALSP הצוברת תאוצה בשוק המשפטי בשנים האחרונות?

בעקבות משבר הקורונה חלו תמורות רבות בשוק העבודה. מעסיקים רבים במשק מאפשרים עבודה מהבית (מודל היברידי). אני חושב שבקרב משרדי עורכי הדין הדבר קורה, אולם באופן איטי יותר משאר המשק (ובעיקר ביחס לענף הייטק) אבל להערכתי זו מגמה שרק תגבר שכן היא מאפשרת איזון בין חיים אישיים לעבודה וגם חוסכת עלויות לא מבוטלות למעסיקים. עולם ה-ALSP  מאפשר כבר מספר שנים את הגמישות הזו ולכן נותן מענה מצויין הן ללקוחות המשלמים והן לעורכי הדין, בבחינת WIN-WIN.

שתפו